Despre Noi

TIM-ICE este o societate romana cu capital integral privat, infiintata in anul 1992, ce are ca si obiect de activitate domeniul frigorific.

TIM-ICE comercializeaza, monteaza si repara instalatii frigorifice de uz industrial.

WE DO

Usi Frigorifice

Usi Frigorifice

Usile frigorifice vin in intampinarea tuturor nevoilor de izolatie termica datorita diferitelor materiale utilizate la fabricarea usilor si a diferitelor grosimi de materiale izolatoare folosite.

Usi frigorifice pe balamale

Usi frigorifice comerciale pe balamale

Usi frigorifice comerciale pe balamale FI80

Acest tip de usa culisanta este realizata pentru a putea fi utilizata la camere frigorifice cu temperaturi de 0°C. Confectionata din tabla de otel cu grosimea de 0,6 mm, standard vopsita in alb RAL 9010 (optional si in alte culori) sustinuta de o structura din PVC atent studiata pentru a rezista si la temperaturi scazute. Usile pe balamale sunt dotate cu un nou sistem de feronerie ce permite reglarea pe verticala, realizata prin actionarea directa a axului intern al balamalei, obtinanduse astfel un reglaj al usii foarte simplu si rapid. Usa standard este dotata cu un maner de deschidere montat lateral; la cerere acest sistem poate fi inlocuit de un maner anti-panica pentru interiorul usii si un maner extern dotat cu broasca si cheie.

Usi frigorifice comerciale pe balamale FI125

Acest tip de usa este utilizata la camere frigorifice pentru congelare cu temperaturi de pana la – 30°C. Este confectionata din tabla de otel cu grosimea de 0,6 mm, standard vopsita in alb RAL 9010 (optional si in alte culori) sustinuta de o structura din PVC atent studiata pentru a rezista si la temperaturi scazute. Tocul usii este prevazut cu ramforsari interne pentru aplicarea diferitelor accesorii, la interior avand spatii atent studiate pentru montarea rezistentelor electrice necesare blocarii usii prin inghetare. Usa standard este dotata cu un maner de deschidere montat lateral; la cerere acest sistem poate fi inlocuit de un maner antipanica pentru interiorul usii si maner extern dotat cu broasca si cheie.

Usi frigorifice comerciale pe balamale industriale

Usi frigorifice industriale pe balamale FI91B

Sunt alcatuite dintr-o rama din otel inox si fete ale usilor, in varianta standard, din tabla zincata de culoare portocalie (optional si in alte culori), din inox sau fibra de sticla. Balamalele pentru acest tip de usa permit in faza de inchidere o apropriere a garniturilor de toc si prag. In versiunea inox sunt furnizate cromate, standard fiind vopsite.

Usile frigorifice pe balamale pot fi utilizate pentru:

 • Congelare pana la – 30°C avand o grosime de 115 mm
 • Usi pentru refrigerare 0°C cu o grosime de 95 mm
 • Usi pentru atmosfera controlata cu grosimea de 95 mm
 • Conservare intre 5 °C si 15°C cu o grosime de 60 mm

Usi frigorifice culisante

Usi frigorifice culisante comerciale

Usi frigorifice comerciale pe balamale FI80

Usa culisanta este realizata pentru a putea fi utilizata la camere frigorifice cu temperaturi de 0°C. Confectionata din tabla de otel cu grosimea de 0,6 mm, standard vopsita in alb RAL 9010 (optional si in alte culori) sustinuta de o structura din PVC atent studiata pentru a rezista si la temperaturi scazute. Acest tip de usa poate fi executat si in varianta inox (AISI 304). Tocul usii este prevazut cu ramforsare interne pentru aplicarea diferitelor accesorii si realizat dintr-un profil PVC care prin concetia sa permita ascunderea tuturor elementelor de fixare pe panou sau zid.

Usi frigorifice comerciale culisante FI125

Acest tip de usa culisanta este realizata pentru a putea fi utilizata la camere frigorifice cu temperaturi de – 30°C. Confectionata din tabla de otel cu grosimea de 0,6 mm, standard vopsita in alb RAL 9010 (optional si in alte culori) sustinuta de o structura din PVC atent studiata pentru a rezista si la temperaturi scazute. Tocul usii este prevazut cu ramforsari interne pentru aplicarea diferitelor accesorii, la interior avand spatii atent studiate pentru montarea rezistentelor electrice necesare blocarii usii prin inghetare. Acest tip de usa poate fi executat si in varianta inox (AISI 304).

Usi frigorifice culisante industriale

Usi frigorifice culisante industriale FI91B

Sunt alcatuite dintr-o rama din otel inox si fete ale usilor, in varianta standard, din tabla zincata de culoare portocalie (optional si in alte culori), din inox sau fibra de sticla si sunt izolate cu spuma poliuretanica avand densitatea de 40kg/m3.

Pot fi utilizate pentru:

 • Congelare pana la – 30°C avand o grosime de 115 mm
 • Usi pentru refrigerare 0°C cu o grosime de 95 mm
 • Usi pentru atmosfera controlata cu grosimea de 95 mm

Usi frigorifice culisante industriale FI94B

Sunt alcatuite dintr-o rama din otel inox si fete ale usilor, in varianta standard, din tabla zincata de culoare portocalie (optional si in alte culori), din inox sau fibra de sticla si sunt izolate cu spuma poliuretanica avand densitatea de 40 kg/m3.

 • Congelare pana la – 30°C avand o grosime de 115 mm
 • Refrigerare 0°C cu o grosime de 95 mm
 • Conservare intre 5°C si 15°C cu grosimea de 60 mm

Usile culisante linie conveior au fost realizate pentru a pemite trecerea unei sine prin partea superioara. Sunt alcatuite dintr-o rama din otel inox si fete ale usilor, in varianta standard, din tabla zincata de culoare portocalie (optional si in alte culori), din inox sau fibra de sticla si sunt izolate cu spuma poliuretanica avand densitatea de 40 kg/m3. Sunt utilizate pentru:

 • Refrigerare 0°C cu o grosime de 95 mm
 • Conservare intre 5°C si 15°C cu grosimea de 60 mm

Perdele PVC

Perdele PVC

Au fost concepute pentru a separa spatii de lucru cu diferente de temperatura nu foarte mari sau pentru imiedicarea iesirii aerului rece dintr-o camera frigorifica in momentul deschiderii usii. Disponibile, in functie de latimea si grosimea fasiilor, in doua variante:

 • 200 mm / 2 mm cu o suprapunere a fasiilor de 50 mm
 • 300 mm / 3 mm cu o suprapunere a fasiilor de 100 mm

Bariere de aer

bariere de aer

Barierele de aer sunt concepute pentru a fi instalate deasupra oricarui tip de usa frigorifica. Compuse dintr-o carcasa metalica care contine o serie de deflectoare ce distribuie un jet puternic de aer pe toata suprafata usii deschise. In functie de volumul de aer necesar pot fi montate unul, doua sau mai multe electroventilatoare elicoidale cu o putere nominala de 0.56 KW (0.75 CP). Jetul de aer obtinut formeaza o perdea care separa interiorul camerei frigorifice de exteriorul acesteia, eliminand in acest fel, aproape integral, dispersia aerului rece odata cu deschiderea usii.

Flip-Flap

Flip-Flap

Acest model de usa a fost proiectat pentru a separa incaperi cu trafic intens de persoane. Este realizata dintr-o structura portanta din aluminiu cu fetele din tabla zincata vopsita culoarea portocalie in cazul modelului standard sau optional in alte culori, din otel inox, sau din PVC. Pentru toate variantele, tocul este realizat din otel inox satinat.

Usi Ghilotina

Usa ghilotina

Acest model de usa a fost realizat pentru a permite deschiderea pe verticala in cazul incaperilor unde spatiul pentru culisarea laterala este insuficient. Indiferent de categoria sau varianta usii, izolatia este constituita din spuma poliuretanica cu densitatea de 40 kg/m3. Usile frigorifice sunt impartite in trei categorii:

 • pentru conservare (5 / 15°C) – grosime 60 mm.
 • pentru refrigerare (0 °C) – grosime 95 mm.
 • pentru temperaturi negative (pana la – 30 °C) – grosime 115 mm.

Toate usile pot fi executate in trei variante:

 • standard – fetele usilor din tabla zincata vopsita in culori;
 • inox – fetele usilor din inox floretat
 • fibra de sticla – fetele usilor din fibra de sticla albe