Despre Noi

TIM-ICE este o societate romana cu capital integral privat, infiintata in anul 1992, ce are ca si obiect de activitate domeniul frigorific.

TIM-ICE comercializeaza, monteaza si repara instalatii frigorifice de uz industrial.

Compresoare frigorifice

Compresoare frigorifice

Comercializam si compresoare noi si second hand ale brandurilor:

 • Bristol
 • Danfoss
 • Bitzer
 • Embraco
 • Tecumseh
 • Daikin
 • Aspera
 • Frascold

Compresoarele frigorifice Copeland Scroll sunt proiectate pentru a veni in intampinarea oricarei nevoi in racire; cu design si proprietati imbunatatite, destinate sa atinga un nivel de eficienta pe care nici o alta tehnologie nu o poate furniza pentru aplicatii la temperaturi medii si scazute; toate acestea la cele mai scazute costuri energetice.

Orientarea extrem de clara a companiei Emerson catre solutii atat eficiente energetic cat si ecologice si-a pus amprenta pe cercetarea si productia compresoarelor frigorifice utilizabile in aplicatii de congelare, refrigerare, climatizare, aer conditionat, uscatoare si pompe de caldura.

Astfel, odata cu dezvoltarea compresoarelor traditionale, cu piston, Emerson Climate Technologies a dezvoltat si compresorul de tip Scroll (spirala).

In Europa, compresoarele Copeland Scroll™ se produc in Belgia si Irlanda.

Compresoare frigorifice ermetice Copeland Scroll™

Compresor CopelandScroll ermetic ZS

Gama compresoarelor ermetice de tip Scroll se imparte in:

 • Compresoare de tip ZF, destinate aplicatiilor de congelare (cu injectie de lichid sau, mai nou, cu injectie de vapori) si refrigerare
 • Compresoarele de tip ZS(prima generatie) si ZB (a doua generatie, evoluata) se adreseaza aplicatiilor de refrigerare si climatizare tehnologica
 • Compresoarele de tip ZR si ZP(R410A) se adreseaza aplicatiilor de conditionare a aerului
 • Compresoarele de tip ZH, (standard sau cu injectie de vapori) sunt special concepute pentru pompele de caldura
 • Compresoarele de tip ZO (CO2), opereaza in domeniul temperaturilor joase folosind CO2 in ciclu subcritic (instalatii in cascada) urmarind ultimele tendinte in ceea ce priveste reducerea incalzirii globale.

Ultimele realizari in domeniul compresoarelor CopelandScroll™

– Injectia de vapori=eficienta maxima in congelare si pompe de caldura (compresoare ZF si ZH)
– Compresorul Scroll digital=baleiere liniara a puterii frigorifice intre 10-100% din capacitatea compresorului, fara utilizarea unui inverter (compresoare ZB, ZF si ZR)
– Compresorul Scroll cu motor de 30HP aplicabil la capacitati mari de refrigerare si aer conditionat (compresoare ZB220 si ZR380).

DWM Copeland™, compresoare semiermetice cu piston

Compresoare semiermetice cu piston DK

Oferim 2 tipuri de astfel de compresoare, cu modele de 1, 2, 3, 4, 6, 8 cilindri.

Gama STANDARD, cu beneficii de pret si domeniu larg de utilizare (de la aplicatii de congelare la cele de aer conditionat)
Gama Discus® cu beneficii de extrema eficienta (COP ridicat=consum energetic redus pentru debitarea unei anumite puteri frigorifice), „specializate” pe regimuri de temperatura.

De asemenea Emerson Climate Technologies ofera compresoare cu piston in doua trepte de comprimare, destinate realizarii de temperaturi foarte scazute.

Pentru mai multe detalii tehnice si comerciale, va rugam sa ne contactati.